دهکده روابط بین الملل دهکده روابط بین الملل

 
دهکده روابط بین الملل
 
 
منوی اصلی
صفحه نخـــــست
چــــاپ صفــــحه
خـــانه كردن وب
ذخـــــیره صفحه
پـست الکترونیک
بایگـــانی مطالب
در باره ی ما
 

بادرود بر کاربرمحترم هدف از ارائه مطالب این وبلاگ فقط درجهت شناختن بهتر فضای روابط بین الملل ومفاهیم مربوطه به آن است وبه هیچ عنوان به حزب یا گروهی هیچ تعلقی ندارد ونخواهد داشت. با سپاس -نیکنام
موضاعات
سخنی با شما خاورمیانه خلیج فارس مقالات سیاسی یک هفته باخبر سازمانهای بین المللی برگه هایی از تاریخ شخصیتهای بین المللی اندیشه سیاسی امنیت در روابط بین الملل کتابخانه پیمانهای بین المللی انرژی
پیوند وبلاگ
ردیاب خودرو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان POWER PLAY و آدرس powerplay.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






 

فال حافظ

جوک و اس ام اس

قالب های نازترین

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی


آرشیو ماهیانه
بهمن 1391
دی 1391
شهريور 1391
مرداد 1391
تير 1391
خرداد 1391
ارديبهشت 1391
فروردين 1391
نویسندگان
نویسندگان
پیوند وبلاگ
مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه
یو . اس . کلوزآپ
مرکز مطالعاتی رند
وبلاگ دکتر پیروز مجتهدزاده
مرکز مطالعاتی و نظرسنجی پیو
موسسه مطالعاتی اسپن
موسسه بروکینگز
چشم انداز توسعه وامنیت
Barry Buzan
JOHN .MEARSHEIMER
Francis Fukuyama
FOREIGN AFFAIRS
Joseph Nye
بررسی استراتژیک
موسسه ابرار معاصر
انجمن ژئوپلیتیک ایران
پورتال جامع سیاسی
وبلاگ تخصصی سیاسی
پزوهشگاه مطالعات راهبردی
دانشکده روابط بین الملل
henry kissinger
وبلاگ دکتر مجید تفرشی
وبلاگ دکتر مجید استوار
سازمان ملل متحد
سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک)
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
وزارت امور خارجه
مركز مطالعات عالي بين الملل
باشگاه انديشه
مركز پژوهش هاي علمي ومطالعات استراتژيك خاورميانه
کتابخانه دید
موسسه مطالعات ايران واوراسيا
پايگاه تخصصي سياست بين الملل
كتابخانه الكترونيكي وزارت امور خارجه
مرجع تخصصي علوم سياسي و روابط بين الملل
پرتال جامع علوم انساني
دفتر مطالعات سياسي وزارت امور خارجه
مرکز مطالعات استراتژیک
ایران دیپلماتیک
دیپلماسی ایرانی
حمل ماینر از چین به ایران
حمل از چین
بوق دوچرخه
یکانسر
آی کیو مگ
ریحون مگ

:: تمام پیوندها ::
 
طراح قالب و کد های جاوا...

كاربران آنلاين: نفر
تعداد بازديدها:
RSS

طراح قالب و کد های جاوا...

Www.LoxBlog.Com

کد های وجاوا :

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 52
بازدید دیروز : 36
بازدید هفته : 1055
بازدید ماه : 1058
بازدید کل : 251153
تعداد مطالب : 479
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

تماشا

جولان آمریکایی ها در آسیا با یک استراتژی جدید

جولان آمریکایی ها در آسیا با یک استراتژی جدید

 
 

 

قرن نوزدهم ، قرن انگلیس بود و قرن بیستم ، قرن آمریکا و شوروی و این قرن هم قران اسیا نانم گرفته است. مساله ای که همه مراکز مطالعات استراتژیک آمریکا را به تحقیق در موردبازدارنده های هژمون شدن چین در اسیا واداشته است. محققان در این مراکز تحقیقاتی به این نتیجه رسیده اند که برخلاف هزمونی آمریکا بر نیمکره غربی که یک هژمونی منطقه ای بود ، هژمونی چین بر آسای ، زمینه تبدیل شدن چین به یک هژمونی جهانی است . به همین دلیل آمریکا در سفر پانه تا ، به آسیا بر استراتژی جدید آمریکا در این منطقه تاکید دارد.
 

اشاره
لئون پانه تا وزیر دفاع آمریکا ، روز پنج شنبه سفر نه روزه خود به آسیا را آغاز کرد. پانه تا در این سفر با مقامات سنگاپور ، هند و ویتنام دیدار می کند. هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا نیز تنها یک هفته پس از آن به منطقه قفقاز و ترکیه سفر می کند. مساله ای که نشان دهنده اهمیت ویژه آسیا در استراتژی آمریکا است.

آنچه سفر این دو مقام آمریکایی به آسیا را حائز اهمیت می کند ، اظهارات سخنگوی وزارت دفاع آمریکا پیش از آغاز این سفر است که از استراتژی جدید آمریکا برای آسیا سخن به میان آوردند.
جورج لیتل" سخنگوی وزارت دفاع آمریکا با اشاره به اینکه منطقه آسیا و اقیانوسیه در آینده نزدیک اهمیت زیادی برای منافع امنیت ملی آمریکا دارد گفت: واشنگتن کاملا به سمت آسیا و اقیانوسیه به عنوان منطقه استراتژیک و حیاتی آمریکا متمرکز شده است و این منطقه اهمیت زیادی برای آمریکا دارد.

لیتل تصریح کرد که پانتا در طول سفر خود به کشورهای آسیایی، در مورد حضور آمریکا در منطقه به عنوان یک کشور و یک قدرت در اقیانوسیه تاکید خواهد کرد.آمریکا اعلام کرده است که استراتژی نظامی جدید این کشور از خاورمیانه به سمت آسیا و اقیانوسیه متمرکز خواهد شد.در این نوشتار برآنیم تا استراتژی قدیم آمریکا در آسیا و رویکرد جدید این کشور را بررسی کنیم .

استراتژی آمریکا در آسیا در قرن بیستم
از زمان آغاز جنگ سرد تا فروپاشی شوروی در دهه نود ، سیاست خارجی آمریکا درآسیا ، مبتنی بر مقابله با نفوذ کمونیسم در آسیا بود . این استراتژی در نهایت موجب برافروخته شدن آتش جنگ درشبه جزیره کره و ویتنام شد.
دردوران جنگ سرد و درواقع ازاوایل دهه 1970، روابط چین وامریکا برپایه همکاری استراتژیک شکل گرفت . در آن زمان عامل اصلی شکل گیری این روابط ، سیاست جهانی شوروی سابق بود / دراین دوران چین از منظر ایالات متحده کشوری فقیرو عقب مانده ونیز یکی از پایگاههای کمونیسم محسوب میشد . اما ازارزش استراتژیکی فراوانی برای مقابله با شوروی برخوردار بود . از سوی دیگرایالات متحده نیز از منظر چین ، باوجود این که بعنوان سرکرده جهان سرمایه داری تهدیدی علیه امنیت ملی این کشور بشمار میرفت . تنها گزینه ممکن و مطلوب برای برقراری موازنه درقبال تهدید شوروی بود ، تهدیدی که چین آن را به وضوح احساس میکرد . با پایان جنگ سرد و فروپاشی اتحاد جماهیرشوروی به عنوان " تهدید مشترک " بنیان همکاری استراتژیک دو کشور نیزفرو ریخت.

تغییر استراتژی آمریکا در اسیا در قرن بیست و یکم
آمریکا از آغاز هزاره سوم و با افزایش خطر هژمون شدن چین و ایجاد یک نظم منطقه ای در جنوب اسیا به نفع چین اعلام کرده است که استراتژی آمریکا از خاورمیانه به سمت جنوب آسیا ، تغییر پیدا می کند.
با وجود این اظهارات باراک اوبامارییس جمهوری آمریکا در نطق سالیانه خود در ژانویه 2012 ، این مواضع را آشکار تر کرد. باراک اوباما، رییس جمهور امریکا در آن سخنرانی اعلام کرد که با وجود کاهش اندازه کلی ارتش این کشور در آسیا، حضور آن در این قاره گسترش خواهد یافت. این اعلام استراتژی آمریکا با واکنش شدید مقامات پکن مواجه شد
این بیانیه در حالی منتشر شد که امریکا به شکل فزاینده‌ای نگران نسل جدید سلاح‌هایی است که چین برای جلوگیری از نمایش قدرت نیروی هوایی و دریایی امریکا در خاور دور توسعه داده است.

استراتژی جدید آمریکا در جنوب آسیا
نگرانی بیش از حد آمریکا از افزایش قدرت چین ، باعث تغییر در استراتژی آمریکا در آسیا شده است. با وجود این از دیدگاه آمریکا ، همکاری با چین برای تامین منافع اقتصادی و امنیتی ضروری است . در حوزه امنیت جهانی ،کاخ سفید همواره این موضوع را درنظر دارد که چین عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد ونیز کشوری هسته ای است . تداوم ثبات در آسیا نیازمند همکاری چین است ، امری که بحران کره شمالی آن را به وضوح به ایالات متحده نشان داد . از سوی دیگر در حوزه اقتصاد ، رشد سریع وعظیم اقتصاد چین ، این کشور را به بازاری مهم برای ایالات متحده تبدیل کرده است . در نظر گرفتن چین به عنوان " بازار بزرگ درحال ظهور " از سوی حکومت کلینتون در سال 1992برای احیای اقتصاد ایالات متحده ، نشان از اهمیت آن نزد امریکایی ها دارد .
با وجود این قدرت اقتصادی روبه گسترش چین ، برای آمریکا یک تهدید علیه امنیت ملی این کشور محسوب می شود. تلاش امریکا برای گسترش نفوذ خود در جنوب ـآسیا در این راستا ارزیابی میشود.

واکنش چین به تلاش آمریکا برای نفوذ درآسیا
چین ، حضور آمریکا در حوزه نفوذ سنتی خود در جنوب آسیا را یک تهدید امنیتی تلقی می کند و به همین دلیل درصدد اقدامات تلافی جویانه است. برهمین اساس چین در یک دهه اخیر تلاش کرده است که به طور گسترده ای در منطقه امریکای لاتین منطقه ای که زمانی حیاط خلوت آمریکا محسوب می شد ، نفوذ کند.
چین در دوره زمانی 2001 تا 2012 توانسته است از طریق ابزارهای اقتصادی در منطقه ای که زمانی حیاط خلوت آمریکا محسوب می شد ،به صورت گسترده نفوذ کند. اقدامات چین تلاشی برای حفظ امنیت خود ازطریق موازنه نرم بود .
چین تلاش می کند از طریق افزایش نفوذ اقتصادی خود در منطقه آمریکای لاتین ، قدرت سیاسی و امنیتی خود در این منطقه را تحکیم بخشد. چین در دهه اول قرن بیست و یکم به این نتیجه رسید که رقابت با آمریکا با قدرت سخت ، محکوم به شکست است. به همین دلیل تلاش کرد تا از طریق قدرت نرم با آمریکا به موازنه سازی بپردازد.

جایگاه هند در سیاست خارجی آمریکا
هند یکی از موارد تغییرات چشمگیر در استراتژی آسیایی آمریکاست. از آغاز هزاره جدید واشنگتن توجه روزافزونی به موقعیت استراتژیک هند نشان داده است. کاخ سفید در سال 2002 در سند امنیت ملی آمریکا که توسط دولت بوش ارائه شد، برای اولین بار هند را در ردیف ”قدرت‌های جهانی“ قرار داد. این توجه ویژه را می‌توان معلول دو عامل دانست: یکی توسعه سریع اقتصادی این کشور و ارتقای چشمگیر موقعیت آن در سیاست بین‌الملل که در ترکیب با سایر مؤلفه‌های قدرت، توانسته است هند را از استانداردهای ”قدرت بزرگ“ برخوردار کند.
عامل دیگر و مهمتر آنکه هند با برخورداری از این موقعیت، گزینه مناسبی برای برقراری موازنه در قاره آسیا به شمار می‌آید. نقش اصلی آمریکا به مثابه بازیگری ”موازنه‌گر“ در آسیا، جلوگیری از هژمونیک شدن نظم بین‌المللی در این قاره (به واسطه قدرت رو به رشد چین) در آن است. خطری که در سال‌های اخیر و با توسعه قدرت روزافزون چین محسوس‌تر گردیده است. اگر چین بتواند آسیا را تحت سیطره خود در آورد، منافع ایالات متحده با تهدیدات اساسی روبرو می‌گردد.

نتیجه گیری
قرن نوزدهم ، قرن انگلیس بود و قرن بیستم ، قرن آمریکا و شوروی و این قرن هم قران اسیا نانم گرفته است. مساله ای که همه مراکز مطالعات استراتژیک آمریکا را به تحقیق در موردبازدارنده های هژمون شدن چین در اسیا واداشته است. محققان در این مراکز تحقیقاتی به این نتیجه رسیده اند که برخلاف هزمونی آمریکا بر نیمکره غربی که یک هژمونی منطقه ای بود ، هژمونی چین بر آسیا ، زمینه تبدیل شدن چین به یک هژمونی جهانی است . به همین دلیل آمریکا در سفر پانه تا ، به آسیا بر استراتژی جدید آمریکا در این منطقه تاکید دارد.

 

نویسنده : تهمینه بختیاری کارشناس روابط بین الملل



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






آخرین مطالب ...
» پنج راه حل سوزان مالونی به اوباما برای تعامل با ایران
» سوریه نقطه عطف سیاست خارجی اتحادیه اروپا
» اوباما و محدودیت‌های فروش سلاح
» قدرت مانور کره شمالی
» بحران اقتصادی جهان و افزایش فروش تسلیحات
» روسیه بازیگر مسلط در بازار تسلیحات هند
» آسیاگرایی آمریکا و تحدید چین
» ائتلاف ها در جهان تک قطبی
» غرب و چرخش معنادار در روش مواجهه با بحران سوریه
» نقش یهودیان در انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا: پول یا رای؟
» اصول مندرج در اجلاس سران جنبش عدم تعهد
» معامله در واشنگتن
» ناآرامی‌ها در صحرای سینا؛ ابعاد و پیامدها
» شکل‌گیری مثلث منطقه‌ای ترکیه ـ عربستان ـ مصر
» بیم و امیدهای دموکراسی لیبی
» جنگ فرقه‌ای ـ درد زایمان خاورمیانه جدید
» راهبرد و دیدگاه جنبش عدم تعهد و ایران نسبت به یکدیگر
» امریکای لاتین؛ بازگشت سناریوهای کهنه با چهره جدید
» اندیشکده بروکینگز: بازگشت عربی القاعده و بهره‌وری از ایجاد هرج و مرج
» تقویت نیروهای اطلاعاتی آمریکا در افغانستان

Home | FeedBack

Copyright © 2008 LoxBlog.Com . All Rights Reserved. Translation Www.NazTarin.Com